Vandaag zijn de balies in het gemeentehuis gesloten. Dit komt door werkzaamheden aan de computersystemen van Burgerzaken. Dinsdag 28 juni staan we weer voor u klaar. 

BIZ in Alphens stadshart gaat door

Zowel de stichting VOC als de vereniging CVCA in Alphen aan den Rijn kunnen de komende 5 jaar door met hun activiteiten voor een aantrekkelijk en economisch vitaal stadshart, zoals evenementen, promotie, groen of (feest)verlichting. Een ruime meerderheid van zowel de ondernemers als de vastgoedeigenaren stemden afgelopen periode vóór de voortzetting van respectievelijk de Bedrijven Investeringszone (BIZ) voor ondernemers als de BIZ voor vastgoedeigenaren.

BIZ  

De Bedrijven Investeringszone, kortweg een BIZ, is een afgebakend gebied zoals een winkelgebied, waarbinnen ondernemers en/of eigenaren collectief investeren in de levendigheid en aantrekkelijkheid van het gebied. Bijvoorbeeld met feestverlichting in de wintermaanden, via evenementen of extra groen. De afgelopen vijf jaar was er in het stadshart zowel een BIZ voor ondernemers als ook voor vastgoedeigenaren van niet-woningen. De termijn van vijf jaar van deze BIZ-en is inmiddels afgelopen. De twee BIZ-organisaties, stichting VOC en de vve CVCA, hechten veel waarde aan de BIZ en willen de BIZ graag weer voor vijf jaar verlengen voor de periode 2022-2026. In de afgelopen weken vond daarom een draagvlakmeting plaats, waarbij ondernemers en vastgoedeigenaren hun stem konden uitbrengen voor of tegen de verlenging van hun BIZ 2022-2026.  

Draagvlakmeting 

Uit de telling van de stemmen, onder leiding van de notaris, is gebleken dat er sprake is van zowel voldoende draagvlak onder de ondernemers als onder de vastgoedeigenaren voor verlenging van de BIZ. Deze positieve uitslag betekent dat de BIZ voor zowel de stichting VOC als de vve CVCA met terugwerkende kracht in gaat vanaf 1 januari 2022 voor weer een periode van vijf jaar. 

Verheugd  

Het bestuur van de stichting VOC en de CVCA zijn verheugd over de uitslag. Kees van Keeken (voorzitter stichting VOC): “Blij dat we de komende 5 jaar met elkaar kunnen bouwen aan een steeds aantrekkelijker wordend stadshart. Samenwerken is harder nodig dan ooit tevoren. We moeten het met elkaar doen. We gaan ons ervoor inzetten dat juist ook vanuit de ondernemers creatieve en vernieuwende ideeën uitgevoerd kunnen gaan worden.” Ook de CVCA is blij met de uitslag en de verlenging van de BIZ. John Vermeer (voorzitter CVCA): “Met het CVCA BIZ-plan samen met politieke lef kunnen we Alphen echt boven zichzelf uit laten stijgen. De overduidelijke ‘ja’ vanuit de vastgoedeigenaren met 95% bij de BIZ-stemming geeft aan dat de vastgoedeigenaren ook daadwerkelijk willen doorpakken nu.’ Ook wethouder Gerard van As (Economische Zaken) is verheugd met het resultaat. “Ik ben erg blij om te zien dat dat de ondernemers en vastgoedeigenaren opnieuw bereid zijn om de komende jaren hun steentje bij te dragen aan de aantrekkelijkheid, levendigheid en vitaliteit van het Alphense stadshart via de BIZ. Alleen door samen te werken kunnen we blijven zorgen voor een vitaal stadshart waar inwoners en bezoekers uit onze gemeente en regio graag komen om te winkelen en te verblijven.”