Maud nieuwe kinderburgemeester van Alphen aan den Rijn

Maud is verkozen tot nieuwe kinderburgemeester van Alphen aan den Rijn. Maud werd op 29 juni na een selectieronde gekozen door een speciale jury. Uit 30 aanmeldingen werden 6 kandidaten geselecteerd.

Maud: “Ik ben heel blij dat ik de nieuwe kinderburgemeester ben. Samen met de kinderraad ga ik mij inzetten voor alle kinderen in de gemeente".

Maud mag zich vanaf nu een heel jaar kinderburgemeester van de gemeente Alphen aan den Rijn noemen. Alhoewel alle kandidaten fantastisch waren heeft Maud de jury het meest overtuigd: zij is de derde kinderburgemeester van Alphen aan den Rijn. "Ik besef het nog niet helemaal. Toen ik hoorde dat ik de kinderburgemeester ben, werd ik helemaal blij van binnen", zegt Maud. "Ik had het niet helemaal verwacht. De selectiemiddag was namelijk best pittig. Het meest nerveus was ik voor het geven van een speech, maar gelukkig ging dat goed".

Pesten is het onderwerp waar de nieuwe kinderburgemeester zich voor wil inzetten

De nieuwe kinderburgemeester weet al precies waar hij zich komend jaar voor wil inzetten: "Pesten moet stoppen op school of op straat. Daar ga ik mij hard voor maken. Alle kinderen zijn gelijk en moeten in veiligheid kunnen opgroeien".

Maud is 11 jaar en woont in Koudekerk aan den Rijn. Zij is gek op voetballen en paardrijden. Ook volgt zij al het nieuws. Zij zit in groep 7 van OBS De Rijnschans. Volgens Maud luistert zij goed naar meningen van anderen voordat zij een beslissing neemt en kan zij goed kinderen verbinden.

Kinderraad

Op dezelfde dag als de verkiezing van de nieuwe kinderburgemeester, is een nieuwe kinderraad geïnstalleerd. De kinderraad bestaat uit 24 kinderen.

De kinderraad gaat in september echt van start. Op de eerste kinderraadsvergadering bespreken de kinderraadsleden welke onderwerpen zij komend jaar onder de aandacht willen brengen. De kinderraad wordt ook betrokken bij projecten in de gemeente. Zij kunnen bijvoorbeeld hun mening geven over hoogbouw, groenvoorziening, speelplekken, duurzaamheid en nog veel meer onderwerpen waar kinderen net zo goed als volwassenen mee te maken hebben. Nu maar ook in de toekomst.