Afsluiting Julianabrug en Prins Bernhardlaan in Alphen aan den Rijn

Tussen 24 juni en 23 augustus 2024 is de Julianabrug in Alphen aan den Rijn afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Ook is een gedeelte van de Prins Bernhardlaan minder goed bereikbaar.

Julianabrug afgeslotenIn het Rode Dorp in Alphen aan den Rijn worden tot 2026 de oude huurwoningen vervangen door duurzame woningen. Tegelijk vernieuwt Gemeente Alphen aan den Rijn de buitenruimte, denk aan verharding, groen en verlichting. Ook het rioolstelsel wordt volledig vernieuwd en krijgt een gescheiden afvoer van regenwater en rioolwater. Dit is milieuvriendelijker en zorgt ervoor dat ook tijdens extreme regenbuien het regenwater probleemloos wordt afgevoerd. De rioolverbindingen vanuit het Rode Dorp naar het Rijnhavengebied en de Hoge Zijde zijn te smal. Daarom worden er deze zomer bredere afvoerbuizen geplaatst. Dat zorgt voor afsluitingen en vertragingen bij de Julianabrug en Prins Bernhardlaan.

Afsluiting en vertraging

Een deel van de kruising tussen de Willem de Zwijgerlaan en de Prins Bernhardlaan wordt door deze werkzaamheden afgesloten voor autoverkeer. Het autoverkeer kan dan niet meer richting de Julianabrug en winkelcentrum de Baronie rijden. Fietsers en voetgangers kunnen er wel langs en kunnen ook over de brug. Op de Prins Bernhardlaan (noord-zuid richting) blijft tijdens de werkzaamheden in beide richtingen één rijbaan open. De werkzaamheden worden uitgevoerd in de zomervakantie omdat er dan minder verkeer is en het verkeer er dus ook minder last van heeft.