Dit zijn de Alphense Vrijwilligershelden van 2021

Jannie van der Vliet en de vrijwilligers van Hospice Alphen zijn de winnaars van de Vrijwilligersprijs 2021. Jannie heeft de prijs gewonnen voor haar inzet bij Hospice Alphen én de Hoge Burch in Zwammerdam. De vrijwilligers van Hospice Alphen geven met geduld en souplesse veel persoonlijke aandacht aan hun cliënten en bezoekers. Hoe ze de Hospice draaiende houden is uniek; meer dan honderd vrijwilligers zetten zich hiervoor in. De vrijwilligers zorgen voor een prettig en huiselijk afscheid met de juiste verzorging voor iemands laatste dagen.

Alphense vrijwilligersheldenBeiden ontvingen van wethouder Han de Jager een cheque ter waarde van € 500 te besteden voor hun vrijwilligerswerk.

André Dam en Alphen Schittert werden tweede en Jeroen Steensma en speeltuin Kindervreugd derde. Ook zij kregen een financiële bijdrage voor hun vrijwillige activiteiten.

Vorig jaar konden alle inwoners van de gemeente hun Vrijwilligersheld nomineren. Een jury bestaande uit raadsleden Michel du Chatinier, Ank de Groot en de winnaars van de Vrijwilligersprijs 2020 Lenie Dingemanse en Emile Schoneveld, hebben uit alle inzendingen drie organisaties en drie vrijwilligers geselecteerd. Alle inwoners van gemeente Alphen aan den Rijn konden eind vorig jaar op deze genomineerden stemmen.

Met de Vrijwilligersprijs wil de gemeente aandacht vragen en waardering uitspreken voor alle vrijwilligers in de gemeente en het waardevolle werk dat zij doen.