Energiecoaches ontmoeten elkaar!

Om energieadviezen gratis en niet commercieel aan te kunnen bieden, werkt Energiek Alphen nauw samen met de gemeente Alphen aan den Rijn. Inmiddels zijn er al 30 energiecoaches opgeleid en hebben zij al zo’n 700 gratis energieadviezen gegeven!

Energiecoaches ontmoeten elkaar! 400De coaches van Energiek Alphen kwamen afgelopen donderdag voor het eerst sinds twee jaar weer bij elkaar om ervaringen uit te wisselen en om up-to-date te blijven van alle ontwikkelingen rondom energiebesparing. De bijeenkomst werd enthousiast geopend door burgemeester Liesbeth Spies:

“Dankzij de inzet van Energiek Alphen en onze energiecoaches hebben al veel huishoudens in onze gemeente hun wooncomfort kunnen verhogen, én hun energierekening verlaagd. Een groot compliment voor deze waardevolle bijdrage aan een duurzame gemeente”.  

De mogelijkheden om energie te besparen zijn in elk huis anders. Bij het ene huis is het de deur die net iets teveel tocht doorlaat. Bij het andere huis lekt de muur veel warmte. Energiecoaches hebben een training gevolgd, om op aanvraag, te adviseren over verduurzamingskansen. In een gesprek met de bewoner onderzoeken ze de mogelijkheden voor isolatie, zonnepanelen en andere manieren om energie te besparen of op te wekken. Deze maatregelen zorgen bijvoorbeeld voor een lagere energierekening en meer comfort in de woning. Bovendien dragen deze energiebesparende maatregelen een steentje bij aan een beter milieu. Alle energiecoaches werken als vrijwilliger en zijn zelf ook bewoner van de gemeente Alphen aan den Rijn. 

Gesprek aanvragen 

Bent u benieuwd naar de verduurzamingskansen in uw woning? Een gratis energieadvies vrijblijvend aanvragen kan op www.energiekalphenaandenrijn.nl/adviesgesprek-aanvragen. Vervolgens neemt een energiecoach van Energiek Alphen contact met u op om een afspraak in te plannen.