Komt u in aanmerking voor kwijtschelding van de gemeentebelastingen?

Misschien heeft u en eventueel uw partner een laag inkomen op of rond bijstandsniveau en weinig spaargeld of ander vermogen. Dan kan het moeilijk zijn om alle belastingen te betalen.

In dat geval kunt u mogelijk kwijtschelding van de gemeentebelastingen krijgen. U hoeft dan de belasting niet of maar voor een deel te betalen. Het gaat om de belasting voor afvalstoffenheffing en rioolheffing. Maar de rioolheffing alleen voor aanslagen vanaf belastingjaar 2023.

Hoe vraagt u kwijtschelding aan

Via de website van de gemeente kunt u met uw DigiD inloggen en dan een aanvraagformulier kwijtschelding invullen. Let op dat u de gevraagde bijlagen meestuurt! Op www.alphenaandenrijn.nl/kwijtschelding leest u precies wat u moet doen. Heeft u hulp nodig, bel dan met Papierwinkel, telefoon 0172 - 42 75 00.  

Wat doen wij met uw aanvraag

Wij gaan uw aanvraag beoordelen. Hierbij houden wij rekening met uw inkomen, uitgaven en bezittingen. U wordt soms gevraagd aanvullende informatie aan te leveren. Het kan daardoor even duren voordat u een definitief antwoord per post ontvangt.

Vragen

Heeft u vragen, dan kunt u altijd bellen naar telefoonnummer 14 0172. Wij zitten voor u klaar!