Laatste bomen Eisenhowerlaan worden geplant

Vorig voorjaar is een reconstructie uitgevoerd aan de Eisenhowerlaan in Alphen aan den Rijn. Ter afsluiting van de werkzaamheden worden vanaf vrijdag 10 maart tot eind maart nog de laatste groenwerkzaamheden uitgevoerd. Dit heeft mogelijk lichte verkeershinder tot gevolg.

Indian summer

Gemeente Alphen aan den Rijn laat 17 bomen vervangen, die het na het planten niet goed zijn gaan doen. Er worden 22 nieuwe bomen geplaatst, voornamelijk in het gedeelte tegenover het benzinestation. Het gaat om negen soorten (verschillende esdoorns, ruwe berk, tulpenboom, zwarte tupeloboom, wilde lijsterbes en een iep), die straks in het najaar een golf van mooie oranje en rode herfsttinten opleveren. Dat noemen we 'Indian summer'. De bomen die vervangen worden, worden vervangen door dezelfde soort.

Lichte overlast voor verkeer 

De overlast van de werkzaamheden zijn voor het verkeer minimaal. Er wordt gewerkt in de berm tussen de rijbaan en het fietspad. Bij de werkzaamheden wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met schooltijden zodat fietsers ongestoord kunnen passeren. Daarnaast worden verkeersregelaars ingezet om de veiligheid te waarborgen.