Ondernemersloket Circulaire Economie van start

Op 14 maart is het ondernemersloket Circulaire Economie van gestart gegaan.

Op de foto van links naar rechts: Wethouder Gert van der Ham, Marjon Verkleij, Nico van Hoogdalem en Frank Ponsioen. Hier krijgen MKB-ondernemers uit de gemeente Alphen aan den Rijn laagdrempelige en toegankelijke ondersteuning als ze aan de slag willen met circulair ondernemen. Het ondernemersloket helpt met kennis, het versterken van circulaire ketens binnen bestaande netwerken en biedt inspiratie voor ondernemers om zelf met circulariteit aan de slag te gaan. Als ondernemers vragen of uitdagingen hebben dan biedt het ondernemersloket kosteloos hulp. Ook is er een breed netwerk beschikbaar voor ondernemers. 

Feestelijke start van ondernemersloket 

Op 14 maart was de feestelijke start van het ondernemersloket Circulaire Economie. Dit is een digitaal én fysiek loket waar MKB-ondernemers met hun vragen over circulair ondernemen terecht kunnen. De website Blik vooruit Circulair ondernemen Alphen aan den Rijn e.o. is live en ook de programmamanager Nico van Hoogdalem is gestart. Er is een plaquette overhandigd door Marjon Verkleij (lokale actiegroep) aan Gert van der Ham (wethouder duurzaamheid) en Frank Ponsioen (EDBA). Deze plaquette benadrukt de samenwerking en de start van dit project. Bij dit project hebben de VOA, Huis van Duurzaamheid en de EDBA een belangrijke rol gespeeld.

“Het is een project voor en door ondernemers”, aldus Frank Ponsioen (EDBA). “We vinden circulair en duurzaam ondernemen belangrijk. Daar willen we onze ondernemers bij ondersteunen. Zo zorgen we ervoor dat zij in de toekomst succesvol zijn en blijven”, aldus wethouder Gert van der Ham. 

Circulair ondernemen

Circulair ondernemen gaat over ondernemen waarbij je het maximale uit het hergebruiken van producten en grondstoffen haalt. Door minder afval, verspilt u minder grondstoffen en energie. Voor veel ondernemers is circulair ondernemen een verandering die veel nieuwe vragen kan oproepen. Denk aan kennis, kansen voor ondernemers, regelgeving, financiering en samenwerkingspartners.  

Meer weten?

Graag meer weten over uw circulair ondernemen of bent u op zoek naar een kennispartner in onze regio? Kijk op de website of neem contact op met programmamanager Nico van Hoogdalem. Er is ook een fysiek loket, hiervoor maakt u een afspraak. Deze is op maandag in iFlow (Europaplein 10, 2408 GX Alphen aan den Rijn) en op woensdag en donderdag in de bibliotheek (Aarkade 10, 2406 BV Alphen aan den Rijn). 

Samenwerkende partijen 

Het Ondernemersloket Circulaire Economie werkt samen met VOA, EDBA, Platform het Groene Hart Werkt!, Greenport Boskoop, LTO, Huis van Duurzaamheid en Team Economie en Duurzaamheid van Gemeente Alphen aan den Rijn. Het ondernemersloket is mede mogelijk gemaakt door subsidie van LEADER Holland Rijnland en Gemeente Alphen aan den Rijn.