Opfriscursus voor oudere automobilisten

Kom naar de opfriscursus voor 50-plussers op woensdag 5 april 2023 in Alphen aan den Rijn. Automobilisten van 50 jaar en ouder kunnen hier hun rijvaardigheid en verkeerskennis testen en tips krijgen.

Hoe goed kent u nog al die verkeersregels- en borden? Wilt u ook eens een ervaren rijinstructeur naast u laten beleven hoe u rijdt en na afloop nog wat tips meekrijgen? Dat kan en zonder dat uw rijbewijs in gevaar is! Gewoon als een goede controle voor uzelf. 

Gemeente Alphen aan den Rijn organiseert in samenwerking met Regio Holland Rijnland en Rijschool Rijnland al ruim 25 jaar deze opfriscursus. Samen hechten we veel belang aan een goede verkeersveiligheid met als doel minder verkeersslachtoffers. Nu en in de toekomst.  

Praktijk en theorie 

Tijdens de opfriscursus komen alle onderdelen van het autorijden aan bod. Uw rijvaardigheid wordt getest door middel van een rit in uw eigen auto met naast u een rijinstructeur. U moet dus met uw eigen auto komen. Daarnaast krijgt u een theorieles, waarin uw kennis van de verkeersregels wordt opgefrist. Na afloop kunt u opgefrist de weg weer op! En het is nog gezellig ook.  

U betaalt voor deze ochtend of middag een eigen bijdrage van €15 (contant). De overige kosten worden betaald door Gemeente Alphen aan den Rijn en Regio Holland Rijnland. Meedoen aan de rijvaardigheidsritten heeft geen gevolgen voor uw rijbewijs. Het gaat om een opfriscursus, niet om een herexamen. U neemt het volgende mee: rijbewijs, eigen auto en de groene kaart. 

Praktische informatie 

De opfriscursus vindt plaats op woensdag 5 april 2023 bij Rijschool Rijnland, Schans 21 in Alphen aan den Rijn. De cursus duurt een halve dag. U kunt kiezen uit de ochtend (09:00 uur tot 12:30 uur) of de middag (13:30 uur tot 17:00 uur). 
U kunt zich aanmelden door te e-mailen naar broemalphen@outlook.com of door te bellen naar 06- 26 58 64 41.