Zwembad De Hazelaar gaat verduurzamen en renoveren

Op vrijdag 10 maart hebben Dik Berkhout, voorzitter van Stichting zwembad De Hazelaar uit Hazerswoude-Dorp, en wethouder Schotanus vanuit gemeente Alphen aan den Rijn een samenwerkingsovereenkomst getekend om het zwembad te verduurzamen en te renoveren.

Waarom een samenwerkingsovereenkomst tekenen? 

De gemeente is eigenaar van het zwembad. Maar al sinds 1993 is De Hazelaar een zelfstandig zwembad dat bestuurd en geëxploiteerd wordt door vrijwilligers. Het zwembad en de gemeente wensen de langdurige samenwerking voort te zetten en te verbeteren. Het zwembad is aan renovatie toe en er zijn ook plannen om het bad te verduurzamen en toekomstbestendig te maken. Om deze plannen uit te voeren, heeft de gemeenteraad geld beschikbaar gesteld. Voor de uitvoering sluiten gemeente en het bestuur van de Hazelaar een samenwerkingsovereenkomst. De stichting en gemeente werken intensief samen voor de realisatie van de verduurzaming en renovatie en worden hierbij ondersteund door adviesbureau Sportfondsen Nederland. 

Unieke opzet, alles wordt gedaan door vrijwilligers 

Zwembad de Hazelaar is bedoeld om mensen te leren zwemmen en laten zwemmen. Maar het gaat verder. De vrijwilligers zorgen voor het dagelijks en groot onderhoud, het financieel management, voldoen aan alle wet- en regelgeving en houden toezicht. Door de unieke opzet zijn de vrijwilligers die er werken trots op hun eigen voorzieningen en zijn bereid zich in te zetten voor de samenleving. Gezondheid, vitaliteit en het voorkomen van eenzaamheid zijn belangrijke redenen waarom de vrijwilligers van De Hazelaar zich blijven inzetten voor dit openluchtzwembad.