Exploitatieovereenkomst recreatiepunt Bentpoort ondertekend

Wethouder Relus Breeuwsma ondertekende samen met M. van der Spek GROEP de anterieure exploitatieovereenkomst voor de ontwikkeling van recreatiepunt Bentpoort.

Met de ontwikkeling van Bentpoort, ten westen van de noordelijke ingang van het Bentwoud, wordt ingezet op meer toeristische bezoekers van het Bentwoud. Het Bentwoud is namelijk één van de iconen van onze gemeente. Het gebied van zo’n ruim 800 hectare heeft inmiddels meer dan 80 km fiets- en wandelpaden die volop worden gebruikt door bezoekers. Behalve een golfbaan zijn er op dit moment voor de dagelijkse toestroom van bezoekers weinig recreatieve mogelijkheden in het Bentwoud terwijl deze behoefte wel degelijk toeneemt. 

Het ondertekenen van de overeenkomst brengt het Bentwoud een stap dichter bij het zijn van een bruisende locatie. Met een duurzame en klimaatbestendige uitstraling, die voor elke bezoeker van het Bentwoud toegankelijk is. Samengevat krijgt het recreatiepunt twee belangrijke functies: Bentpoort wordt het startpunt voor een dag Bentwoud  en wordt de belangrijkste entree en toegangspoort van het Bentwoud die vanuit alle kernen van het Groene Hart goed bereikbaar is en daarnaast een veilige verkeersontsluiting biedt.