Groene inspiratiemarkt in Bibliotheek Rijn en Venen

Op zondag 22 mei is er een gratis groene inspiratiemarkt in Bibliotheek Rijn en Venen in het centrum van Alphen aan den Rijn.

Proeftuin voor de toekomst 400 pxVoor iedereen die graag op een gezonde planeet leeft, nu én in de toekomst! Van 13.00 tot 17.00 uur is er van alles te ontdekken over hoe u op een leuke manier ‘groener’ kunt leven. 

Laat u duurzaam inspireren

Op de markt komen besteden we onder andere aandacht aan hoe u uw tuin klimaatbestendig en bij-vriendelijk kunt maken en een duurzame(re) leefstijl met minder verspilling en lokaal en plantaardig eten. Ook kunt u speeddaten met een moestuin-, gezonde leefstijl- of energiecoach. 

Leuke activiteiten voor jong en oud

De hele middag kan jong en oud deelnemen aan leuke inloopactiviteiten. Bloemzaadbommen maken, tweedehands kleding ruilen, wilde kruidenboter maken en meer. Kinderen kunnen een duurzame mobiliteitsquiz spelen, meedoen met een kinderboekenspeurtocht en kans maken op een leuke prijs.

Gewoon genieten 

In deze ‘proeftuin voor de toekomst’ is er natuurlijk ook letterlijk iets te proeven. Vega(n) hapjes, gezonde zoetigheid en meer. Neem plaats in grand café Kade 10 voor een lokale zoete of hartige lekkernij en luister naar de live muziek van het Boskoopse duo Koen en Willemijn. 

Komt u ook?

Fiets of wandel zondag de 22 mei dus zeker even naar de bieb, iedereen is welkom! De markt en alle activiteiten zijn gratis. Neem wel even contant geld mee als u (eetbare) planten, boeken of lokale producten wilt kopen. 

Algemene informatie 

De inspiratiemarkt wordt georganiseerd door het Huis van Duurzaamheid in samenwerking met de gemeente en lokale, duurzame ondernemers en organisaties. Kijk voor meer informatie op www.bibliotheekrijnenvenen.nl/inspiratiemarkt.