Busluifel station verdwijnt

Half juni wordt de luifel op het busplein bij het NS-station in Alphen aan den Rijn verwijderd.

Uit berekeningen van een onafhankelijke partij naar de busluifel in het stationsgebied van Alphen aan den Rijn blijkt dat we niet kunnen garanderen dat de luifel in alle gevallen constructief veilig is. In het geval van krachtige wind en storm, is de belasting die de luifel aankan bij de constructie onderschat. Daarom heeft het college besloten om de busluifel te verwijderen. Dit is in vergelijking met repareren of vervangen de minst kostbare optie. De werkzaamheden nemen maximaal drie weken in beslag. 

Ruimte voor een nieuwe inrichting 

Gemeente constateert dat de busluifel, die in 2012 is opgeleverd, eerder dan de geplande levensduur is afgeschreven. Wat terugkomt op de plaats van luifel, is nog niet bekend. Er wordt momenteel een visie voor de stationsomgeving opgesteld waarin de nieuwe, mogelijk groenere, inrichting van het stationsplein wordt meegenomen. Aan de hand van de huidige ambities van onze gemeente voor de uitstraling en functionaliteit, kijkt de gemeente welke invulling van dit gebied het beste past. 

Gevolgen voor bereikbaarheid tijdens werkzaamheden 

Gemeente gaat in gesprek met ProRail en NS, Arriva en Vastgoed (voor de Kiosk), als ook met de overige ondernemers in de directe nabijheid over mogelijk beperkte bereikbaarheid tijdens de werkzaamheden en de gevolgen daarvan.