Laat gratis uw kat chippen in december met afspraak

Katteneigenaren in de gemeente Alphen aan den Rijn kunnen in december gratis hun kat(ten) laten chippen. In 2020 verdwaalden ruim 60.000 katten in Nederland. Een angstige en verdrietige gebeurtenis voor zowel de kat als het baasje. Van de gevonden katten zonder chip kon maar 22% herenigd worden. Laat uw kat dus chippen, dan weet u zeker dat u weer herenigd wordt met uw kat.

Daarom gaat Gemeente Alphen aan den Rijn in samenwerking met de Dierenbescherming 400 katten gratis laten chippen in december. Het chippen en registreren van katten draagt bij aan het dierenwelzijn van katten en kan veel dierenleed voorkomen. Het tijdelijk gratis aanbieden van chippen en registreren van katten biedt alle katteneigenaren van onze gemeente de mogelijkheid om mee te doen. Het gratis laten chippen van uw kat kan alleen in december en mét afspraak.  

Alleen op afspraak  

In totaal kunnen er 400 katten gratis gechipt worden. Let op: op = op. Zowel buiten- én binnenkatten kunt u laten chippen. De actie loopt van 1 december tot en met 31 december. Wanneer de chips eerder op zijn, stopt de actie. Let wel op: alleen katten uit Gemeente Alphen aan den Rijn kunnen meedoen.  

Vanaf nu kunt u bellen om een afspraak te maken om uw (kat)ten te laten chippen bij:  
Dierenkliniek Rijnoever: telefoonnummer 0172 426 655 
Dierenkliniek Eva: telefoonnummer 0172 442807 
Dierenambulance: ga naar de Facebook-pagina van de Dierenambulance Alphen aan den Rijn e.o. Hier kunt u via de afsprakentool een afspraak inplannen.  

U kunt bij al deze dierenartsen en de dierenambulance terecht. Het maakt hierbij niet uit of het uw dierenarts is of niet. 

Hoe werkt het chippen van uw kat?  

De chip heeft de grootte van een rijstkorrel. Wanneer de dierenarts de chip inbrengt, voelt uw kat een klein prikje maar na plaatsing merkt uw kat er niets meer van. Iedere chip bevat een uniek registratienummer dat gekoppeld is aan uw gegevens. Elk asiel en elke dierenarts in Nederland kan de chip uitlezen. Daarom is het belangrijk dat u wijzingen in uw telefoonnummer of adres gelijk doorgeeft De dierenarts geeft u de informatie bij het chippen. Hierdoor kan uw kat altijd weer naar u teruggebracht worden.