De Week van het Werk van start: Zorg dat je erbij bent!

Op maandag 31 oktober is de Week van het Werk losgebarsten bij Van Lint in Boskoop. Er waren ruim 100 bezoekers aanwezig om deze week feestelijk af te trappen. Tot en met 5 november is de Week van het Werk. In deze week staat werk, ontwikkeling en vitaliteit centraal. We hebben een krappe arbeidsmarkt. Dat betekent dat er meer vacatures zijn dan werkzoekenden. Dit zorgt voor nieuwe uitdagingen voor ondernemers en werknemers. Ontdek de kansen om die uitdagingen op te lossen tijdens de Week van het Werk. Kom vooral ook naar de Banenparade van aanstaande zaterdag - 5 november - met Open Hiring Café!

kick offKick off bij Van Lint

De kick off was bij Van Lint in Boskoop. Voor de gelegenheid was bij Van Lint het gehele bedrijf volledig in de kerstsferen omgetoverd.  Ze zijn al 70 jaar een gespecialiseerde leverancier van tuinplanten en groenarrangementen. Van Lint vertelde hoe zij ervoor zorgen dat blij personeel in hun organisatie werkt. Blij personeel is ook het thema van de Week van het Werk.

Tijdens deze kick off verzorgde wethouder Anouk Noordermeer de opening en ze benadrukte het belang van de samenwerking tussen het onderwijs, ondernemers en de overheid. Deze partijen werken intensief samen tijdens deze week.

Daarna was het de beurt aan trendwatcher Ruud Veltenaar, hij wist met zijn bevlogen presentatie de hele zaal stil te krijgen. Ruud wil mensen en organisatie stimuleren om het maximale uit zichzelf te halen. Door op zoek te gaan naar waar je goed in bent, wat je passie is en hoe je een positieve bijdrage kan leveren aan onze samenleving. Om zo echte vooruitgang te creëren.

Kom naar de Banenparade met Open Hiring Café

Op zaterdag 5 november van 12.00 – 15.00 uur is de Banenparade met Open Hiring Café in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn (Stadhuisplein 1, 2405 SH Alphen aan den Rijn).

Er staan weer ruim 50 ondernemers uit de regio met uitdagende banen op onze moderne en feestelijke Banenparade mét een Open Hiring Café. We hebben een bomvol programma met diverse workshops en andere activiteiten. Zo kunnen werkgevers, werkzoekenden en jobhoppers zich nog verder ontwikkelen.

  • Voor ondernemers zijn er bijvoorbeeld workshops over: (online) branding, het vinden van gemotiveerd personeel en advies over (juridische zaken bij) open hiring.
  • Voor werkzoekenden zijn er bijvoorbeeld workshops over: hoe jezelf optimaal te presenteren en een positieve indruk achter te laten bij ondernemers. Daarnaast is het ook mogelijk om een cv te laten checken en een mooie profielfoto te laten maken voor LinkedIn.

Open Hiring Café

Het Open Hiring Café is dé plek voor werkzoekenden en werkgevers om elkaar te ontmoeten. Iedereen is welkom. Het maakt niet uit welke werkervaring je hebt. Het enige dat telt is: de motivatie om aan het werk te gaan. Hier laten ondernemers uit de regio zien wat ze te bieden hebben en waarom je graag bij hen wil werken. Het zijn ondernemers uit diverse sectoren die op zoek zijn naar gemotiveerd personeel. Dit is dé nieuwe manier om een uitdagende baan te vinden bij één van onze vele werkgevers uit de regio.

Pak jouw kans als ondernemer

We hebben nog een paar plekken over voor ondernemers die zichzelf optimaal willen presenteren tijdens de Banenparade met Open Hiring Café. Zorg dat je er snel bij bent! Wil je graag meer informatie over Open Hiring en de Banenparade? Kijk dan op https://deweekvanhetwerk.nl/programma-zaterdag/. Daar kunnen ondernemers zich ook direct aanmelden.

Meer weten?

Houd onze website www.deweekvanhetwerk.nl in de gaten voor het actuele programma, de aanmeldopties voor diverse events en de laatste ontwikkelingen. We zien je graag tijdens de Week van het Werk! De Week van het Werk wordt onder andere georganiseerd door: Gemeente Alphen aan den Rijn, VOA Alphen aan den Rijn, mboRijnland, Alphen Linkt, Werkvinden, EDBA, Holland Rijnland, Rijnvicus en UWV.

WvhW-posts-LinkedIn-1200x627px-sponsors4