Energiemarkt Boskoop: voor bezoekers en organisaties een succesvolle dag!

Gemeente Alphen aan den Rijn organiseerde samen met ODMH, Participe, Energiek Alphen, Woonforte, Kwadraad, Just for You en verschillende lokale bedrijven, een energiebespaarmarkt in Snijdelwijk-Boskoop. De markt trok ongeveer 500 bezoekers. Een geweldige opkomst van huurders en kopers die alle verwachtingen overtrof.

Wethouder duurzaamheid Gert van der Ham opende om 11 uur formeel de markt. Op dat moment werd het al behoorlijk druk. Alle betrokken organisaties en medewerkers waren het erover eens: het was een zeer succesvolle samenwerking.

Nieuwsbericht foto

Lokale aanpak goede formule 

De energiecoaches van Energiek Alphen hebben veel nieuwe adviesafspraken kunnen inplannen en ook voor de nieuw te starten klussendienst in december, gaven veel mensen zich alvast op. Ook waren er verschillende bedrijven gespecialiseerd in verduurzamen aanwezig. Lokaal bedrijf Ponsioen staat regelmatig op dit soort markten en vond het aantal bezoekers uitzonderlijk en prees de lokale aanpak. 

Een bezoeker gaf deze reactie: ‘Leuk hoor! Ik ben al bezig met energiebesparing, maar hier kom ik erachter of ik het goed doe of niet. De conclusie? Zeker! Ik heb zonnepanelen en wek te veel stroom op. Met mijn eigen groene stroom en zonder gas te verbruiken, zorg ik met een elektrische radiator voor verwarming.’ 

Onder het genot van een hapje en drankje wisselden bezoekers onderling ervaringen en tips uit. De aanwezige jongeren die worden opgeleid tot energiecoaches, waren aanwezig om de jongerenactiviteiten te begeleidden in de naastgelegen gymzaal.  

Dank aan vrijwilligers 

Diverse vrijwilligers hebben bijgedragen aan de markt. Onder andere voor het begeleiden van de knutselhoek, serveren van Marokkaanse thee, pannenkoeken bakken op inductie en het verzorgen van een heerlijke lunch voor alle standhouders. 

Heb je de markt gemist, maar wil je ook graag tips en adviezen? Neem dan contact op met de energiecoaches van Energiek Alphen. Zij helpen je graag verder.