Laat gratis uw kat chippen op zaterdag 26 november

Na een zeer succesvolle Chip je Kat-actie 2021 kunnen op 26 november 200 katten die wonen in onze gemeente gratis gechipt worden.

Gemeente Alphen aan den Rijn doet dit in samenwerking met de Dierenbescherming en de Dierenambulance. In totaal zijn er dit jaar 200 chips beschikbaar. Het gratis laten chippen van uw kat kan alleen op deze dag en mét afspraak. Het chippen en registreren van katten draagt bij aan het dierenwelzijn van katten en kan veel dierenleed voorkomen. In 2020 verdwaalden ruim 60.000 katten in Nederland. Een angstige en verdrietige gebeurtenis voor zowel de kat als het baasje. Van de gevonden katten zonder chip kon maar 22% herenigd worden. Laat uw kat dus chippen, dan weet u zeker dat u herenigd wordt met uw kat.

Maak een afspraak

In totaal kunnen op deze dag 200 katten gratis gechipt worden. Let op: op = op. Zowel buiten- én binnenkatten kunt u laten chippen. De actie vindt plaats op zaterdag 26 november. Let wel op: alleen katten uit de gemeente Alphen aan den Rijn kunnen meedoen.

UPDATE 17 NOVEMBER: Het is helaas niet meer mogelijk om een afspraak te maken. Alle 200 chips zijn vergeven. Als u een afspraak heeft gemaakt dan vind het chippen van uw kat(ten) plaats op de locatie van de Dierenambulance Alphen aan den Rijn e.o., Produktieweg 12 in Alphen aan den Rijn.

Hoe werkt het chippen van uw kat?

De chip heeft de grootte van een rijstkorrel. Wanneer de dierenarts de chip inbrengt, voelt uw kat een klein prikje maar na plaatsing merkt uw kat er niets meer van. Iedere chip bevat een uniek registratienummer dat gekoppeld is aan uw gegevens. Elk asiel en elke dierenarts in Nederland kan de chip uitlezen. Daarom is het belangrijk dat u wijzingen in uw telefoonnummer of adres gelijk doorgeeft. De dierenarts geeft u de informatie bij het chippen. Hierdoor kan uw kat altijd weer naar u teruggebracht worden.