Houd de lijn vrij

Vandaag is het de Internationale Dag van de Witte Stok. Daarom heeft de gemeente gevraagd of Koninklijke Visio, het expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen, vandaag kijkt of onze geleidelijnen rond het station en tussen het station en het centrum verbeterd kunnen worden.

Maar liefst 56% van de mensen houdt geen rekening met het vrijhouden van geleidelijnen, dat blijkt uit (bron:www.houddelijnvrij.nl). Dit zijn de witte tegels met ribbels die vooral rond stations, bushaltes en winkelcentra te vinden zijn. Mensen die slechtziend of blind zijn hebben deze geribbelde lijnen nodig om veilig hun weg in de openbare ruimte te vinden. Staan er fietsen, reclameborden of andere obstakels op, dan levert dit voor hen gevaarlijke situaties op.  

Hoe staat het met onze geleidelijnen?  

Over een paar weken volgt het rapport van Koninklijke Visio en weten we wat we kunnen verbeteren of moeten aanpassen. “We zijn blij met een onafhankelijk advies zodat we straks goed weten wat we kunnen verbeteren aan de geleidelijnen. Want we willen dat iedereen zich makkelijk moet kunnen bewegen in de openbare ruimte van onze gemeente”, aldus wethouder Han de Jager 

Houd de lijn vrij! 

Wilt u uw fiets neerzetten en ziet u dat u hem op een tegel met witte lijnen zet? Verplaats hem dan even. Zo kunnen mensen die afhankelijk zijn van deze tegels eenvoudiger doorlopen.  

Denk mee! 

Heeft u een idee wat er beter kan in onze gemeente om ‘gewoon meedoen’ mogelijk te maken? Laat het ons dan weten