Vanaf dit weekend vier prikbussen in gemeente Alphen aan den Rijn

In totaal zijn er 4 prikbussen in onze gemeente, namelijk in Alphen aan den Rijn, Boskoop en Hazerswoude-Rijndijk.

Vanaf vrijdag 1 oktober staat de GGD Hollands Midden met een prikbus aan de Troubadourweg 2 (naast zalencentrum De Bron) in Alphen aan de Rijn. Vanaf zaterdag 2 oktober staat er ook een aan de Prinses Beatrixlaan 1. In Boskoop en Hazerswoude-Rijndijk stonden al prikbussen. Iedereen van 12 jaar of ouder die nog niet is gevaccineerd tegen het coronavirus kan hier een prik halen met het Pfizer-vaccin.  

Om een prik te halen in de prikbus is geen afspraak nodig. Wel moet er een ID-bewijs en mondkapje mee worden genomen. Ter plekke wordt een afspraak ingepland voor de tweede prik. Daar zit minimaal drie weken tussen. De prikbus staat de komende weken elke vrijdag tussen 12:00 – 18:00 uur aan de Troubadourweg 2. Er is altijd een corona-arts aanwezig om vragen over de vaccinatie te beantwoorden.  

Bezoek aan prikbus

Op vrijdag 1 oktober bracht wethouder De Jager een bezoek aan de prikbus aan de Troubadourweg. Hij werd ontvangen door Margreet Bekeman, Projectleider vaccineren van de GGD Hollands Midden.  Han de Jager: “Met de inzet van prikbussen op verschillende locaties in onze gemeente bieden we nog meer mensen op een laagdrempelige manier de kans zich nog te laten vaccineren”. 

Prikbussen in de gemeente 

De prikbus is een samenwerking tussen de gemeente Alphen aan den Rijn en de GGD Hollands Midden. De prikbus is dichtbij en goed bereikbaar. Op die manier wordt het voor inwoners nog makkelijker gemaakt om zich te laten vaccineren. In de gemeente hebben we vanaf dit weekend vier prikbussen: 

  • Hazerswoude-Rijndijk (donderdag) van 11:00 - 17:00 uur. Da Costasingel 1-2 (vooraan de weekmarkt)                               
  • Alphen Noord (vrijdag)  van 12:00 – 18:00 uur. Troubadourweg 2 (naast zalencomplex De Bron)  
  • Alphen West (zaterdag) van 12:00 – 18:00 uur. Prinses Beatrixlaan 1 (naast snackbar Sam Sam)  
  • Boskoop (zondag) 11:00 – 17:00 uur. Westpark 1 (parkeerplaats Karwei) 

In de regio worden steeds meer mobiele prikbussen ingezet. Kijk voor meer informatie hierover op de site van GGD Hollands Midden