Verkoop grond Aarhof: Rechter stelt gemeente in het gelijk

De gemeente hoeft de verkoop van de grond, die nodig is voor de verbouwing van de Aarhof, niet openbaar aan te besteden en er is geen sprake van staatssteun. Dat stelt de voorzieningenrechter in de uitspraak van het kort geding dat door Porta Prima was aangespannen.

Aarhof 400Wethouder Gerard van As is blij met deze uitspraak. ‘De rechter heeft bevestigd dat we niet in strijd met ons beleid handelen. Dit betekent dat onze samenwerking met SB Real Estate voor de renovatie van de Aarhof inclusief de bouw van de woontorens met parkeergarage door kan gaan.’
 
Porta Prima had een kort geding tegen de gemeente aangespannen, omdat zij van mening was dat de grondverkoop openbaar aanbesteed had moeten worden. Dit vanwege de intentie van de gemeente om de parkeergarage te kopen van SB Real Estate. Het vastgoedbedrijf was ook van mening dat sprake was van onaanvaardbare staatssteun. Het bedrijf had zelf een alternatief plan ingediend. De rechter heeft de gemeente nu op alle fronten in het gelijk gesteld.