Dinsdag 11 oktober wordt de vlag gehesen voor Coming Out Day

11 oktober is uitgeroepen tot Coming Out Day. Op Coming Out Day wordt aandacht besteed aan het moment dat iemand openlijk voor zijn/haar/diens seksuele geaardheid of genderidentiteit uitkomt: de coming out.

Coming Out day (1)Hijsen regenboogvlag

Traditiegetrouw wordt op deze dag de regenboogvlag gehesen bij de vlaggenmast voor het gemeentehuis. Het was voormalig gemeenteraadslid Hans de Rooij die hier een traditie van maakte. Wethouder Noordermeer hijst samen met Burgemeester Spies namens Gemeente Alphen aan den Rijn de regenboogvlag. U bent op dinsdag 11 oktober om 8.45 uur van harte welkom hierbij aanwezig te zijn.

Netwerkborrel en film El Houb op 11 oktober

Daarnaast wordt in samenwerking met Parkvilla en de regenboog alliantie, een netwerkborrel om 16:30 bij café Ciao op de Hoofdstraat 126 in Alphen aan den Rijn georganiseerd. De Nederlandse film El Houb is te zien om 19:30 bij Parkvilla.

El Houb is een speelfilm die de gevoeligheid rond coming-out bespreekbaar maakt en beleefde zijn wereldpremière op het prestigieuze Frameline Film Festival in San Francisco. Na de film is er gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan. Een ticket voor de film is 5,00 euro en kan je kopen op de website van Parkvilla.

Gemeente Alphen aan den Rijn is een regenbooggemeente

Gemeente Alphen aan den Rijn wil een gemeente zijn waar niet wordt gediscrimineerd, ook niet op basis van seksuele geaardheid of identiteit. In 2019 tekende Alphen aan den Rijn de Intentieverklaring Regenboogbeleid met het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Hiermee is onze gemeente een regenbooggemeente, wat betekent dat Alphen aan den Rijn zich actief inzet voor de acceptatie van lesbische, homoseksuele, biseksuele, transgender, intersekse en queer personen (LHBTIQ+).