Energiemarkt De Plataan in Boskoop

Zaterdag 12 november van 11.00 tot 15.00 uur organiseert Gemeente Alphen aan den Rijn samen met de energiecoaches van Energiek Alphen, Woonforte, Participe en Kwadraad een energiemarkt.

Energiecoaches, installateurs en isolatiebedrijven geven tips en adviezen om snel energie te besparen en het wooncomfort te verhogen. Zowel huurders als woningeigenaren krijgen tijdens de markt veel informatie waarmee ze gelijk aan de slag kunnen. De energiecoaches van Energiek Alphen geven praktische tips om zonder grote aanpassingen in uw woning snel te besparen op stroom- en gasverbruik. Ook delen zij hun kennis over het opwekken van eigen energie en welke stappen nodig zijn om een woning voor te bereiden op aardgasvrij wonen. Installateurs en isolatiebedrijven vertellen alles over de vele technische oplossingen die hiervoor op de markt zijn en huurders kunnen zich op de markt aanmelden voor een gratis bezoek van een energieklusser.  
Medewerkers van de gemeente geven informatie over geldzaken voor huurders en woningeigenaren. Bijvoorbeeld over subsidies en leningen voor verduurzamen en financiële hulp zoals de energietoeslag.

Voor de kinderen is er een knutselhoek en tijdens de markt wordt een prijs uitgereikt voor de slimste bespaartip waarmee dorpsgenoten hun voordeel kunnen doen. 

De energiemarkt is tussen 11.00 en 15.00 uur te bezoeken in De Plataan, Snijdelwijklaan 2 in Boskoop.