Respect voor jezelf, elkaar en je omgeving

Respect voor jezelf, elkaar en je omgeving; daar draait het om in de Week van Respect van 7 tot en met 13 november. Gemeente Alphen aan den Rijn vindt respect een belangrijk thema.

Hoe gaan we met elkaar op een respectvolle manier om? We willen dat iedere inwoner hierachter komt en op eigen wijze mee kan doen in een inclusieve samenleving waarin je je thuis voelt en geaccepteerd wordt. Er staan diverse activiteiten op het programma waar je aan kunt deelnemen. Om ervaringen te delen, elkaar op een nieuwe manier te leren kennen of in gesprek te gaan over respectvol met elkaar omgaan. Op het programma staan onder meer een beachvolleybalmiddag, alfabetspel LHBTQIA+ en een fietstocht door de gemeente. En in het gemeentehuis is de expositie 'Boys in Heels' van kunstfotograaf Henk Veldhuizen te zien. Het volledige programma van de Week van Respect is te vinden op alpheninclusief.nl 

Expositie ‘Boys in Heels’

De in Alphen aan den Rijn woonachtige kunstfotograaf Henk Veldhuizen, maker van verhalende en theatrale beelden, organiseert binnen dit thema een expositie rondom zijn nieuwe serie ‘Boys in Heels’ – vrij om jezelf te zijn. Henk Veldhuizen werkt veel samen met creatieven, zoals kledingontwerpers en andere kunstenaars. Vanuit de visie de vrijheid te voelen om te doen wat je wilt, kan iedereen hoge hakken dragen. Waarom niet? De expositie is te zien vanaf 8 november op de begane grond van het gemeentehuis in Alphen aan den Rijn. Op vrijdag 11 november om 16.00 uur wordt de expositie officieel afgetrapt door wethouder Anouk Noordermeer van Kunst en Cultuur en Inclusie. Na 5 december zijn de werken op meerdere plekken als reizende expositie in de gemeente te zien.