Welkom terug op de Koningin Julianabrug

Na vier maanden onderhoud is de Koningin Julianabrug vanmiddag om 16.00 uur opengegaan voor alle verkeer.

Welkom terug op de Koningin Julianabrug400Veel werkzaamheden uitgevoerd

De afgelopen maanden is hard gewerkt om de brug veilig en functioneel te houden. Sinds juni is veel aan de brug gesloopt, om het daarna weer op te bouwen. Zo zijn de slechte betondelen bij de Hooftstraat verwijderd, is de betonwapening hersteld. Hierna zijn er nieuwe betondelen bij het voet- en fietspad gestort. De leuningen zijn over de hele lengte vervangen, en ook zijn een aantal kapotte glasplaten van het geluidscherm vervangen.

Voertuigafscheiding

Verder is er ook een betonnen voertuigafscheiding aangebracht tussen de rijbaan en het voet- en fietspad. Deze afscheiding draagt bij aan de verkeersveiligheid en om alle constructieve risico’s uit te sluiten. 

De brug kan er weer vele jaren tegenaan!

Wethouder Relus Breeuwsma zie het volgende over dat de brug weer op is: “Wij zijn tevreden dat de werkzaamheden binnen de termijn en het budget konden worden afgerond. De brug kan er nu weer vele jaren tegenaan. Dank aan allen die hieraan meegewerkt hebben en natuurlijk de inwoners voor hun geduld!”.

Doorgang bij de Hooftstraat nog even dicht

Vanaf donderdag 20 oktober 16:00 mag alle verkeer (voetgangers, fietsers en autoverkeer) dus weer over de Willem de Zwijgerlaan. De doorgang bij de Hooftstraat nog even dicht voor autoverkeer. Hier is de aannemer nog ongeveer twee weken bezig met afrondende werkzaamheden.