Gemeente oefent strooirondes

Er ligt 600.000 kilo strooizout klaar. Ondanks de hoge buitentemperatuur ligt, wordt er op 25 en 26 oktober ‘zoutloos’ op onze strooiroutes geoefend.

Er ligt weer 600.000 kilo strooizout klaar op het terrein bij onze buitendienst. De buitentemperaturen zijn deze dagen zelfs uitzonderlijk hoog zijn, maar onze collega’s van de gladheidbestrijding rijden op woensdag 25 en donderdag 26 oktober vast ‘zoutloos’ ongeveer 800 kilometer aan strooiroutes binnen de gemeente Alphen aan den Rijn.

Door deze oefenrondes is de ploeg goed voorbereid als het straks echt nodig is. Elk jaar nemen ongeveer 50 collega’s van onze buitendienst voor de start van het nieuwe winterseizoen alle strooiroutes weer kritisch door. Op woensdagavond gaan na zessen 9 wagens de fietspaden op, en op donderdagavond 5 grote wagens en collega’s die met de hand zullen strooien waar de wagens niet kunnen komen.

Aanpassingen

Soms is het nodig de routes aan te passen, omdat bijvoorbeeld ons wegennet uitgebreid is. Bij brugdekken en op- en afritten komen we meestal het eerste in actie als het glad wordt. Verder strooien we ook bij ontsluitingswegen, doorgaande wegen, busroutes, uitrukroutes van de hulpdiensten, hoofdfietspaden en op plekken waar veel mensen samenkomen zoals bij kerken, zorgcentra, winkelcentra, bushokjes, trappen en bruggetjes.

Strooiroutes

Op onze website vindt u voordat het echt nodig is een digitale kaart met alle strooiroutes.