Gijs van Ooi ontvangt lintje

Gijs van Ooi is benoemd tot Lid in de Orde van de Oranje-Nassau.

Hij ontving deze onderscheiding op 11 oktober uit handen van burgemeester Liesbeth Spies tijdens de jaarlijkse bijeenkomst met alle vrijwilligers en vrienden van de Stichting Vrienden van het Schoutenhuis. 

Gijs van Ooi is sinds 2007 voorzitter van de Stichting Vrienden van het Schoutenhuis in Alphen aan den Rijn. De stichting is in 2007 opgericht door Stichting Woonforte en Stichting Ipse de Bruggen om het Schoutenhuis, een historisch pand uit 1640, als cultureel erfgoed te behouden door het een maatschappelijke gebruiksfunctie te geven. De stichting baat de horecagelegenheid Café 1640 uit, waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werkzaam zijn. Onder zijn leiding is een projectgroep gestart om het huidige Café 1640 gereed te maken voor de opening. Betrokkene hield zich onder andere bezig met de fondsenwerving, de bestuursstructuur en de huur van het pand. Ook is hij verantwoordelijk voor de public relations, werft hij sponsoren en onderhoudt hij de contacten met de vrijwilligers, de medewerkers van Stichting Ipse de Bruggen en Stichting Woonforte en de omwonenden. Ook houdt hij zich bezig met de financiën en is hij het aanspreekpunt bij calamiteiten. Onder zijn voorzitterschap heeft een verbouwing plaatsgevonden om ook jonger publiek aan te trekken. Daarnaast heeft hij zich ingezet bij het vinden van een nieuwe cateraar toen het contract door de toenmalige cateraar plotseling werd opgezegd. Om te voorkomen dat het café moest sluiten is onder leiding van betrokkene een nieuwe cateraar aangesteld. 

Daarnaast is Van Ooi van 2012 tot 2014 voorzitter geweest van het Programma Beleidsbepalend Orgaan van de lokale publieke omroep Studio Alphen. Dit orgaan bracht adviezen uit over de programmering van radio en televisie, hield zich bezig met de goedkeuring van de programmering en toetste wijzigingen in de programmering aan de ICE-norm (het percentage Informatie, Cultuur en Educatie binnen de programmering).