Internationale Coming Out Day op 11 oktober

Woensdag 11 oktober 2023 is het Internationale Coming Out Day. Want gewoon jezelf kunnen zijn en je veilig voelen is niet voor iedereen vanzelfsprekend.

Gewoon jezelf kunnen zijn en je veilig voelen in je eigen buurt, stad of dorp, is voor lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuele, transgender, intersekse, queer en aseksuele (LHBTIQA+’s) personen nog niet altijd vanzelfsprekend. Woensdag 11 oktober 2023 is het Internationale Coming Out Day. Op deze dag wordt aandacht besteed aan het moment dat mensen openlijk voor hun seksuele geaardheid of genderidentiteit uitkomen: de coming out. Hieraan besteden we ook aandacht in de gemeente Alphen aan den Rijn.

Hijsen regenboogvlag

Wethouder Anouk Noordermeer hijst samen met burgemeester Spies om 8.30 uur de regenboogvlag. De vlag wordt gehesen bij de vlaggenmast van het gemeentehuis in Alphen aan den Rijn (bij de rotonde). Iedereen is hierbij welkom! Daarna drinken we met elkaar een kopje koffie.

Onthulling regenboogbank

Op woensdag 11 oktober is er ook een feestelijke onthulling van de regenboogbank bij Verpleeghuis Oudshoorn door wethouder Anouk Noordermeer om 16.30 uur. Het verpleeghuis heeft de gemeente benaderd om een regenboogbank te plaatsen bij hun locatie en wil hiermee aangeven dat iedereen welkom is in Oudshoorn. Met de regenboogbank worden mensen uitgenodigd met elkaar in gesprek te gaan over diversiteit.  Bij deze onthulling kunnen maximaal 30 mensen aanwezig zijn. Aanmelden kan via OMMO@alphenaandenrijn.nl.  

Film The Blue Caftan

We sluiten de dag af met een filmavond vanaf 19.30 uur in Filmhuis Parkvilla. Kom voor een verlaagd bedrag genieten van de boeiende film ‘The Blue Caftan’, die gaat over de LHBTIQA+-gemeenschap. Tijdens de pauze en na afloop heeft u de mogelijkheid met elkaar het gesprek aan te gaan. U kunt een kaartje kopen via de website van Parkvilla, www.parkvilla.nl. En natuurlijk is onze zendmast die dag verlicht in de kleuren van de regenboog!