Alphen aan den Rijn hijst Gemeenten4GlobalGoals-vlag

In gemeente Alphen aan den Rijn heeft wethouder Erik van Zuylen op vrijdag 24 september de Gemeenten4GlobalGoals-vlag gehesen.

Hiermee laten wij zien dat we als gemeente onderdeel zijn van de wereldgemeenschap en ons medeverantwoordelijk voelen voor het aanpakken van wereldwijde uitdagingen op het gebied van duurzaamheid en gelijke kansen.   

Sustainable Development Goals 

In 2015 hebben de Verenigde Naties (VN) 17 ambitieuze doelen voor duurzame ontwikkeling vastgesteld. Deze Sustainable Development Goals (kortweg SDG’s) werden unaniem geadopteerd door alle lidstaten en vormen voor de periode tot 2030 een belangrijke gezamenlijke agenda. De 17 Global Goals zetten bijvoorbeeld in op het uitbannen van armoede, gezondheidszorg voor iedereen, toegang tot betaalbare en duurzame energie voor iedereen, duurzame consumptie en productie, aanpak klimaatverandering en gelijke rechten voor mannen en vrouwen.  

Duurzaamheidsambities Gemeente Alphen aan den Rijn 

Gemeente Alphen aan den Rijn beschrijft in haar duurzaamheidsprogramma 2021-2030 haar strategie op het gebied van duurzaamheid en haar duurzaamheidsambities voor de lange en korte termijn. Wethouder Erik van Zuylen: “Met deze ambities sluiten we aan bij mondiale en nationale kaders zoals de Sustainable Global Goals. Het is mooi dat we met de global goals een wereldwijd richtpunt hebben voor een betere wereld”. 

Kijk voor meer informatie over de Global Goals op www.sdgnederland.nl/