Doe mee met World Cleanup Day opschoonweek

Op zaterdag 18 september is het weer zover: World Cleanup Day. Het doel van de World Cleanup Day? Zoveel mogelijk zwerfvuil opruimen en zorgen voor een schone buurt! 

In de gemeente Alphen aan den Rijn doen we méér: van zaterdag 18 september t/m 25 september 2021 maken wij er een hele opschoonweek van! Wij willen alle inwoners, scholen, bedrijven en sportverenigingen vragen om tijdens deze week naar buiten te gaan en te helpen met het opruimen van zwerfafval. Want onze gemeente schoonhouden doen we samen!

Coronamaatregelen

Uw gezondheid staat natuurlijk voorop. Daarom moeten we nog steeds voorzichtig zijn. We vragen iedereen zich te houden aan de volgende coronamaatregelen tijdens de opruimactie:

1. Doet u mee met mensen buiten uw eigen huishouden? Houd dan 1,5 meter afstand van elkaar. In uw eentje of in klein gezelschap opruimen blijft het veiligst.
2. Blijf uit de buurt van kwetsbare mensen zoals ouderen en mensen met een zwakke gezondheid.
3. Blijf zoveel mogelijk in uw eigen buurt wanneer u zwerfafval opraapt om drukte te voorkomen.
4. Doe altijd rubber of latex handschoenen aan als u zwerfafval gaat rapen en/of gebruik een grijper. Gooi handschoenen na gebruik in de afvalbak. Belangrijk: gooi wegwerphandschoenen niet bij het plastic afval, maar bij het restafval.
5. Vindt u zwerfafval dat u niet vertrouwt? Laat het liggen.
6. Gooi zwerfafval direct weg in een afvalbak.
7. Deel geen handschoenen, grijper of drinkfles.

Meld u aan

Wilt u van 18 t/m 25 september een opschoonactie organiseren? De Schone Buurt Coaches kunnen u daarbij helpen en zorgen voor materiaal. Neem contact op met ons via Schonebuurtcoaches@alphenaandenrijn.nl.