Feestelijke Opening Culturele Seizoen in Alphen aan den Rijn op zondag 5 september

Zondag openen de Alphense culturele instellingen gezamenlijk hun deuren als ‘warmmaker’ voor het nieuwe culturele seizoen. Tijdens de feestelijke Culturele opening op zondagmiddag 5 september zetten de instellingen hun deuren wagenwijd open om zoveel mogelijk inwoners het nieuwe aanbod aan kunst en cultuur te laten horen, zien en beleven. Er staat een programma bomvol previews, workshops en presentaties klaar, verspreid over de hele gemeente.

Bovendien kunt u diezelfde dag bij Gluren bij de Buren genieten van tal van acts in tuinen en buitenlocaties. Een dag bomvol kunst en cultuur dus!  Het college van burgemeester en wethouders is ook van de partij en bezoekt verspreid over de gemeente optredens van lokaal talent en het culturele aanbod. Zij hopen u ook te zien op 5 september!

Kom genieten van presentaties, workshops en previews voor het nieuwe seizoen 

Op 5 september tussen 12.00 en 17.00 uur openen bijna 20 culturele instellingen hun deuren om het publiek al het moois te tonen dat zij vanaf september bieden op het gebied van kunst & cultuur. Van beeldende kunst tot dans, theater en muziek: er is voor ieder wat wils.  

Het volledige programma met alle locaties is te vinden op https://khabbaz.nl/culturele-opening 

Muzikale opening om 11.30 uur 

De Opening van het Culturele Seizoen wordt ingeluid met een muzikale optocht rond het Burgemeester Visserspark in Alphen aan den Rijn om 11.30 uur, waaraan de Mars & Showband Con Brio en DSS deelnemen met de mini -en majoretten en twee Paradijsvogels op hoge poten. Wethouder Erik van Zuylen van Cultuur & Duurzaamheid zal deze eerste gezamenlijke culturele aftrap van het seizoen officieel openen.  

Gluren bij de Buren Tuineditie 

Diezelfde middag kunnen bezoekers bij Gluren bij de Buren genieten van tal van acts in tuinen en buitenlocaties verspreid over de hele gemeente. Het jaarlijkse huiskamerfestival wordt ditmaal niet in woningen maar in de buitenlucht georganiseerd. Op elke locatie vinden drie acts plaats, van singer-songwriters, tot energieke hiphop en verrassende theaterspektakels.  
Meer informatie over Gluren bij de Buren: zie www.glurenbijdeburen.nl.