Met het coronatoegangsbewijs kunnen we meer

Morgen vervalt de 1,5 metermaatregel en gaat we een nieuwe fase van verdere versoepelingen in.

Doordat veel mensen gevaccineerd zijn, kunnen we steeds meer. In onze gemeente is meer dan 70% van de inwoners inmiddels volledig gevaccineerd. En met de inzet van prikbussen op verschillende locaties in onze gemeente, bieden we nog meer mensen op een laagdrempelige manier de kans zich nog te laten vaccineren.  

Vanaf zaterdag een coronatoegangsbewijs tonen 

Wie naar een bioscoop, theater, een evenement of naar de horeca wil, moet vanaf zaterdag een coronatoegangsbewijs laten zien. Iedereen die afgelopen zomer in het buitenland is geweest heeft hier al aan kunnen wennen en heeft ervaren dat het doorgaans prima werkt.

Wettelijk verplicht  

Ondernemers zijn vanaf zaterdag verplicht deze coronatoegangsbewijzen controleren. Dit is geen vrije keuze maar een wettelijke verplichting waar alle gemeenten op zullen handhaven. Principieel weigeren om dit niet te doen kan niet. We zullen daar als gemeente in samenwerking met de politie stevig op inzetten. Verder zal de handhaving vooral steekproefsgewijs plaats vinden en zich richten op excessen. 

Breng ondernemers niet in de problemen 

We nodigen iedereen uit deze nieuwe maatregelen zo goed mogelijk na te leven. We mogen steeds meer en kunnen door de nieuwe maatregelen weer met meer mensen in een restaurant of bioscoop, met meer vrienden aan de bar een drankje doen. Laten we er dan ook met elkaar een succes van maken, de coronatoegangsbewijzen tonen en ondernemers niet in de problemen brengen. Laten we elkaar letterlijk en figuurlijk ruimte geven!