Nationale Sportweek van start!

De Nationale Sportweek is van start gegaan met de 10@10 challenge. Alle leerlingen van het basisonderwijs kwamen deze dag in beweging. In 10 minuten ontdekken zij 10 verschillende sporten. De officiële start was op basisschool het Spinnewiel in Alphen aan den Rijn. Wethouder Schotanus (Sport) was erbij.

Sporten is leuk en fijn. Als je genoeg beweegt dan leer je een heleboel, je bent lekker fit en het is natuurlijk gezond! Op de Het Spinnewiel hebben ze dat al goed begrepen!  

Probeer een sport! 

Van 17 tot en met 26 september kunt u deelnemen aan sportactiviteiten in de hele gemeente. Basketbal, golf, turnen, jeu de boules, dansen en schaken. Er is genoeg om uit te kiezen tijdens deze 10 sportieve dagen.  

Programma 

Het volledige programma vindt u op https://www.alphenaandenrijn.nl/Inwoners_en_bedrijven/Sport_en_vrije_tijd/European_City_of_Sport_2021_ALTIJDFIT. U kunt zich aanmelden voor de verschillende activiteiten bij de betreffende aanbieder. Heel veel sportplezier! Via @alphenaltijdfit op Facebook en Instagram wordt u op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen.  

NOC*NSF 

De Nationale Sportweek is een initiatief van NOC*NSF. Zoveel mogelijk inwoners laten genieten van sporten en bewegen: dat is waar Nationale Sportweek om draait. Daar zijn wij het van harte mee eens. Vitale mensen zitten beter in hun vel en zijn gelukkiger. Het programma in onze gemeente staat in het teken van ‘Een leven lang plezier in sporten en bewegen’. Alle generaties komen hierin aan bod. Van jong tot oud, iedereen kan meedoen.  

Dus doe ook mee!