Terugblik op een zinderende Nationale Sportweek 2021

De Nationale Sportweek 2021 zit er op. De eerste waar onze gemeente hostcity (gastgemeente) was. Samen met Coevorden, Eindhoven, Lelystad en Nieuwegein. We kijken terug op een prachtige, sportieve week! Veel dank aan alle verenigingen, vrijwilligers en natuurlijk de deelnemers die dit mogelijk hebben gemaakt.

Wethouder Schotanus (Sport): “Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat waren in de hele gemeente mensen in beweging. Fantastisch om mee te maken. Ik kijk nu al uit naar de editie van volgend jaar. Onze gemeente mag dan weer hostcity zijn van dit mooie evenement. Een uitgelezen kans om te laten zien dat sport en bewegen belangrijk is voor alle inwoners. En dat het natuurlijk ook gewoon heel leuk is!” 

Alle leeftijden 

De Nationale Sportweek is een initiatief van NOC*NSF. Zoveel mogelijk inwoners laten genieten van sporten en bewegen: dat is waar Nationale Sportweek om draait. Daar zijn wij het van harte mee eens. De Alphense editie van de sportweek stond in het teken van ‘een leven lang sport en bewegen’. Dat was duidelijk terug te zien in het aanbod!  

Van bewegen op school tijdens de 10@10 challenge en The Daily Mile tot OldStars tafeltennis, waterpolo en korfbal. En alle leeftijden daar tussenin. Er is geskate, gedanst, jeu de boules gespeeld, gezongen, getekend, geschaakt, gezwommen en nog veel meer.  

Hou dat vast  

De uitdaging is nu om de aandacht voor sport en bewegen vast te houden. Ook na deze Nationale Sportweek. Vitale mensen zitten beter in hun vel en zijn gelukkiger. Daarom willen we de gemeente Alphen aan den Rijn nog vitaler maken. Begin dit jaar is een kernteam gestart met organisaties uit onze gemeente die samenwerken om dit voor elkaar te krijgen. Het kernteam bestaat uit vertegenwoordigers van sportverenigingen, zwembaden, ondernemers, een ziektekostenverzekeraar, onderwijs en GGD. Aan dit kernteam is de stichting Alphen Vitaal gekoppeld als uitvoeringsorganisatie. Zo zorgen we ervoor dat het niet alleen bij mooie ideeën blijft maar dat er ook daadwerkelijk iets gebeurt! 

Blijf het volgen 

Alle ontwikkelingen rond sport en bewegen in onze gemeente kunt u blijven volgen via @alphenaltijdfit op Facebook en Instagram. Daar kunt u ook een greep uit de foto’s terugkijken die zijn gemaakt tijdens de Nationale Sportweek.