Verdient u de eerste Groene Pluim van Gemeente Alphen aan den Rijn?

Bent u ondernemer in Gemeente Alphen aan den Rijn en bent u actief bezig met het thema duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen? Dan maakt u kans op de eerste Groene Pluim van gemeente Alphen aan den Rijn! Met de Groene Pluim wil de gemeente innovatieve bedrijven, die vooroplopen op het gebied van duurzaamheid, in het zonnetje zetten.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen 

Gemeente Alphen aan den Rijn wil in 2050 energieneutraal zijn. Om dit doel te behalen hebben we ondernemers in de gemeente hard nodig! Stichting de Groene Pluim stimuleert ondernemers om duurzaam te ondernemen. De stichting werkt nauw samen met gemeenten waarin de pluimhouders gevestigd zijn, waaronder nu dus ook gemeente Alphen aan den Rijn. Erik van Zuylen, wethouder Duurzaamheid, vindt de erkenning voor deze koplopers een mooie ontwikkeling: “Veel bedrijven zijn goed bezig met duurzaam ondernemen, maar zijn vaak bescheiden en vertellen dit niet door. Door deze pluim geven we de bedrijven de erkenning die zij verdienen en kunnen zij een voorbeeld zijn voor andere bedrijven die nog niet zover zijn!”  

Geen eindstation maar begin 

De Groene Pluim is geen eindstation maar een begin! Door u aan te sluiten bij de Groene Pluim maakt uw onderneming deel uit van een groep ondernemingen die zich onderscheidt door maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen en dit positief laten horen! Daarbij breidt u uw netwerk uit met meer dan 200 ondernemingen die al concreet aan de slag zijn gegaan met het realiseren van de duurzaamheidsdoelstellingen in hun onderneming. De stichting verbindt deze groep door het organiseren van verschillende activiteiten zoals bedrijfsbezoeken en webinars. 

Aanmelden 

Meld uw bedrijf aan of draag een (collega)ondernemer voor via https://degroenepluim.nl/. Vul hier een quick scan in. Experts beoordelen hoe uw bedrijf scoort op de duurzaamheidsdoelstellingen. Bij voldoende score volgt het self assessment en de eindbeoordeling. In oktober horen deelnemers of hun bedrijf kans maakt op de Groene Pluim. Aanmelden kan tot en met 30 september 2021. In november reikt wethouder Erik van Zuylen de Groene Pluim uit. Deelname is geheel gratis.