Groot onderhoud ruiterroute Zegersloot-Zuid

Op aanvraag van verschillende partijen, waaronder hippisch centrum “Zeegersloot”, gaat de gemeente Alphen aan den Rijn vanaf maandag 10 oktober aan de slag met groot onderhoud aan ruiterroute Zeegersloot.

Twee jaar geleden is groot onderhoud aan Zegersloot-noord gedaan. Dit najaar wordt gestart met het groot onderhoud aan de ruiterroute Zegersloot-zuid. Samen met de provincie Zuid-Holland werkt de Gemeente Alpen aan den Rijn aan het verbeteren van de ruiterroutes.

Ruiterroute Zegersloot-zuid

De ruiterroute Zegersloot is een bestaande route waarvan het zuidelijke deel de laatste jaren weinig onderhouden is. Hierdoor is het voor ruiters nu niet mogelijk om gebruik te maken van dit deel van de route.

Groot onderhoud

De plannen voor het groot onderhoud zijn besproken met de Vrienden van park Zegersloot, IVN en het hippisch centrum. De onderhoudswerkzaamheden bestaan uit het verbeteren van de paden. Er wordt zand aangebracht en het groen wordt gesnoeid waar de paden niet breed genoeg zijn. Voor de woningen aan de Barnsteenstraat wordt geen zand aangebracht, omdat dit door bewoners als vervelend kan worden ervaren vanwege het opstuiven van het zand. De situatie blijft daar dus hetzelfde zoals deze nu is. De route zal hier over het gras gaan.