Mevrouw Annie Bergenhenegouwen-Luiten ontvangt een Lintje

Mevrouw Annie Bergenhenegouwen-Luiten, woonachtig in gemeente Alphen aan den Rijn, ontving op 16 september 2022 uit handen van burgemeester Spies een Koninklijke onderscheiding (lintje). Bergenhenegouwen-Luiten is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Lintje 2021Mevrouw Bergenhenegouwen-Luiten ontving haar Lintjebij de opening van de nieuwe werkplaats van Stichting Pluspunt, in Rotterdam.

Mevrouw Bergenhenegouwen-Luiten verrichte gedurende 13 jaar een intensieve vrijwilligersrol bij Stichting Pluspunt in Rotterdam. Stichting Pluspunt is een werk-en zorgcentrum dat zich van oorsprong richt op (voormalig) dak-en thuislozen, maar tegenwoordig ook op mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. De stichting biedt zingevende dagbesteding aan zo’n 120 Rotterdammers.

De stichting is opgericht door de zoon van mevrouw Bergenhenegouwen-Luiten, John Bergenhenegouwen. Na het overlijden van haar zoonraakte mevrouw Bergenhenegouwen-Luitenop 70-jarige leeftijd betrokken bij Pluspunt als vrijwilliger. Zij hielp bij de organisatie van evenementen en maakte kleding met en voor de deelnemers. Mevrouw Bergenhenegouwen-Luiten heeft deze vrijwilligerswerkzaamheden tot op 82-jarige leeftijd vervuld.