Nieuwe onderscheiding in onze gemeente: Jeugdlintjes

Sinds dit jaar is de gemeente Alphen aan den Rijn een onderscheiding rijker. De gemeenteraad van 2018-2022 heeft via een motie besloten dat jeugdigen die zich inzetten voor mens, dier of maatschappij wat meer in het zonnetje gezet mogen worden.

Daarvoor heeft de de gemeenteraad de Jeugdlintjes in het leven geroepen, voor jonge mensen tussen de 4 en 22 jaar. Er zijn veel verschillende daden die een Jeugdlintje waard zijn. Een kind dat wekelijks voor de plantjes zorgt van de buurvrouw die slecht ter been is. Een neefje dat voor de dagelijkse boodschappen van zijn zieke buurman zorgt. Een buurmeisje dat een leuk buurtfeest heeft georganiseerd. Een klasgenoot die opkomt voor kinderrechten in Alphen aan den Rijn of een teamgenoot die elke week voetbaltraining geeft in het park.

Iedereen kan nomineren voor een Jeugdlintje

Kent u zelf iemand tussen de 4 en 22 jaar die iets bijzonders heeft gedaan? Een eenmalige actie voor mens of dier, straat of buurt? Of die zich al langere tijd zich vrijwillig inzet voor anderen? Nomineer hem of haar dan voor een Jeugdlintje!

Nomineren kan tot 16 oktober 2022. De feestelijke uitreiking van de Jeugdlintjes vindt plaats op 21 november, de dag na de Internationale Dag van de Rechten van het Kind.