Nieuwe vervoerder Regiotaxi bekend

Vanaf 1 januari 2023 verzorgt Noot personenvervoer de Regiotaxi-ritten in Holland Rijnland en daarmee ook in Gemeente Alphen aan den Rijn.

Van de zeven inschrijvingen werd het Noot het beste beoordeeld. Het nieuwe contract heeft een looptijd van vijf jaar met een mogelijke verlenging van twee jaar. Er is onder meer gekeken naar kwaliteit, punctualiteit, persoonlijke benadering van klanten en naar emissievrij vervoer. Op de verschillende onderdelen behaalde Noot een goede score. Zo besteedt de vervoerder veel aandacht aan de stiptheid van de ritten. Hetzelfde geldt voor de persoonlijke benadering en de wijze waarop Noot omgaat met klachten. Ook is het belangrijk dat het vervoer vanaf 2026 emissievrij zou plaatsvinden. Noot is hier veel sneller mee en rijdt vanaf 1 januari 2023 direct met 100% zero emissie voertuigen. 

Andere vervoerder, zelfde wijze van aanvraag

De aanvraag van een rit verloopt vanaf 1 januari 2023 op dezelfde manier en via hetzelfde telefoonnummer. Ook de klantenservice kan op dezelfde manier bereikt worden als voorheen. Het enige verschil is dat u vanaf volgend jaar te woord wordt gestaan door een medewerker van Noot. In de komende maanden ontvangen klanten een informatiepakket thuis over de nieuwe vervoerder.

Ritten worden vanaf 1 januari 2023 anders berekend

Wat wel verandert, is de wijze waarop de ritten worden berekend. In plaats van een berekening op basis van zones, wordt volgend jaar het aantal kilometers in rekening gebracht. Dit is een eerlijkere manier van verrekenen. Soms betekent dat een iets hogere ritprijs, soms juist een lagere. Wat de klant uiteindelijk betaalt, hangt vooral af van de hoogte van de reizigers bijdrage van de individuele gemeente. Van de gemeenten ontvangen WMO-geïndiceerde klanten informatie over de nieuwe prijzen en vergoedingen.

Meer informatie over de Regiotaxi en de Regiotaxipas.