Sportieve start van de Nationale Sportweek

Op vrijdag 16 september wordt de NOC*NSF Nationale Sportweek geopend door samen te sporten en bewegen want #sportdoetietsmetje.

NSW 22 400Zoveel mogelijk inwoners laten genieten van sporten en bewegen: dat is waar de Nationale sportweek om draait. Juist nu is dat belangrijk. De sportdeelname is als gevolg van de coronacrisis drastisch afgenomen en nog lang niet terug op het oude niveau. Onder jongeren is de terugloop relatief het grootst. Dit terwijl voldoende beweging juist zo gezond voor je is. Als gemeente grijpen wij de Nationale Sportweek aan om het nieuwe sportseizoen te openen en er samen met de buurtsportcoaches van Alphen Vitaal en de lokale sportaanbieders voor te zorgen dat iedereen kan en gaat sporten of bewegen.

Sportieve opening van de Nationale Sportweek in het Burgemeester Visserpark

Op vrijdag 16 september om 10.30 uur wordt de Nationale Sportweek op een actieve wijze geopend door Juvat Westendorp (ambassadeur JOGG gezonde jeugd, gezonde toekomst), wethouder Gert Jan Schotanus, ArJan Wille, directeur Alphen Vitaal, Hein Veerman van NOC*NSF en Ocean, kinderwethouder. Het programma ziet er als volgt uit: 

Vanaf 10.15 uur: Ontvangst in het Burgemeester Visserpark, Alphen aan den Rijn
10:30 uur: Warming up/beweegactiviteit publiek onder leiding van Juvat Westendorp, ambassadeur van JOGG
10:45 uur: Hijsen van de vlaggen en officiële opening Nationale Sportweek
10:48 uur: Openingsdans onder leiding van Juvat Westendorp met de kinderen van de basisscholen het Palet en De Rank en inwoners van de gemeente Alphen aan den Rijn
10.50 uur: Afsluiting

U bent van harte uitgenodigd om de opening van de Nationale Sportweek bij te wonen. U hoeft zch hier niet voor aan te melden. Trek wel sportieve schoenen aan, dan kunt u actief meedoen aan de opening!

Filmpje Nationale Sportweek

Tijdens de Nationale Sportweek kunnen alle inwoners van de gemeente Alphen aan den Rijn bij heel veel sportaanbieders terecht om sporten uit te proberen. De sporten variëren van handbal en voetbal, tot wandelen en yoga. En nog zoveel meer. Er zijn elke dag veel sporten en activiteiten te doen. Niet alleen in Alphen aan den Rijn maar in alle kernen zijn veel activiteiten. En tijdens de Nationale Sportweek vinden ook weer grote evenementen plaats zoals de Halve van Alphen en de Triatlon. Het complete programma.

Alphen Vitaal heeft een mooie film gemaakt waarin zij onze inwoners laten zien hoe leuk sporten en bewegen is: