Werkzaamheden kruispunt Hoorn - Emmalaan

Maandag 10 oktober om 07:00 uur starten de werkzaamheden rondom het kruispunt Hoorn – Emmalaan. De werkzaamheden duren tot vrijdag 14 oktober. Het asfalt wordt vernieuwd en de verkeersregelinstallatie wordt vervangen.

Hoorn is afgesloten

Verkeersmaatregelen

  • Tijdens de werkzaamheden is het kruispunt volledig afgesloten voor het verkeer. Ook fietsers en voetgangers kunnen niet oversteken. 
  • De Hoorn is voor doorgaand verkeer afgesloten tussen de Van Foreestlaan en de Prins Bernhardlaan. 
  • Het fietspad langs de Hoorn, van en naar de Prins Bernhardlaan, kan blijft tijdens de werkzaamheden toegankelijk. 
  • Woningen, winkels/bedrijven en Avifauna blijven zijn bereikbaar, echter alleen vanaf de rotonde Hoorn- Van Foreestlaan.

Er worden omleidingsroutes ingesteld om het verkeer zo goed mogelijk te begeleiden langs alternatieven voor de afgesloten Hoorn.

Door de afsluiting van de Hoorn zal er merkbare hinder voor het verkeer ontstaan. Ook de Koningin Julianabrug is tijdens deze werkzaamheden nog niet beschikbaar voor gemotoriseerd verkeer. Die hinder is helaas niet te voorkomen. we proberen die zo veel mogelijk te beperken door de werkzaamheden te combineren. Er zijn ter plaatse borden geplaatst om het verkeer te wijzen op de komende afsluiting van de Hoorn.

Verkeersregelinstallatie

De werkzaamheden bestaan uit het vervangen van de apparatuur die de verkeerslichten aanstuurt. Dit gaat dan over de masten, de verkeerslichten en de lussen in het wegdek. Voor fietsers worden er wachttijdvoorspellers geplaatst. De voetgangersoversteken worden voorzien van rateltikkers. De bestaande installatie is nog voorzien van lampen, deze worden vervangen door (duurzamere) LED units.

Asfalteringswerkzaamheden

De staat van onderhoud maakt het noodzakelijk dat er een nieuwe asfalt laag wordt aangebracht. Door de asfalteringswerkzaamheden te combineren met de vervanging van de verkeersregelinstallatie wordt voorkomen dat er 2 keer kort achter elkaar werkzaamheden plaatsvinden op hetzelfde kruispunt. Vanaf Hoorn 46 tot aan de verkeerslichten op de Prins Bernhardlaan wordt de rijbaan voorzien van een nieuwe asfaltdeklaag.