Alphen aan den Rijn host city van de NOC*NSF Nationale Sportweek 2021

NOC*NSF heeft vandaag de host cities voor de Nationale Sportweek bekend gemaakt. Als gemeente zijn wij trots dat wij dit jaar gastheer mogen zijn van dit mooie evenement van 17 tot en met 26 september.

Wethouder Schotanus (sport): “Als gemeente geloven wij in de kracht van sport en bewegen voor een vitale samenleving. Zeker in deze tijden. Als host van de Nationale Sportweek dragen wij dat breed uit en inspireren wij onze inwoners om meer te bewegen!”

Samen met host cities Coevorden, Eindhoven, Lelystad en Nieuwegein zetten wij lokaalsport en bewegen extra in de schijnwerpers. Tien dagen lang organiseren wij, samen met partners, sportverenigingen en ondernemers allerlei activiteiten op het gebied van sport en bewegen. Het programma staat in het teken van ‘Een leven lang plezier in sporten en bewegen’. Alle generaties komen hierin aan bod. Van jong tot oud, iedereen kan meedoen. Het volledige programma maken wij later dit jaar bekend. 

Sport doet iets met je

Het thema van de Nationale Sportweek is dit jaar ‘sport doet iets met je’. Daar zijn wij het van harte mee eens. Het is een middel tegen allerlei kwalen, vitale mensen zitten beter in hun vel en zijn gelukkiger. Ook wordt in een fitte samenleving minder gebruik gemaakt van de gezondheidszorg. Waardoor de zorgkosten lager worden en er minder ziekteverzuim is. Het thema van dit jaar sluit hier mooi bij aan.

Meer informatie op de website van NOC*NSF