Tegel eruit, groen erin!

Van 30 maart tot 30 september 2021 vindt het NK Tegelwippen plaats. Ga ook zelf aan de slag met de tegels in uw tuin! Haal een tegel uit uw tuin en zet er iets groens voor in de plaats.

NK Tegelwippen 2021In heel Nederland zijn inwoners tegels aan het wippen en plaatsen er iets groens voor terug. De gemeente met de hoogste TPI (gewipte Tegels Per Inwoner) wint de prestigieuze Gouden Tegel. Ook Gemeente Alphen aan den Rijn doet mee. 

Gevolgen extremer weer opvangen

Het weer in Nederland wordt steeds extremer. Hevige regenbuien en lange periodes van hitte en droogte volgen elkaar op. Onze leefomgeving is sterk versteend. Op een warme dag verkoelen al die stenen niet en laten geen water door wanneer het regent. Dat regenwater kan dan het riool overbelasten of je kelder inlopen. Minder steen en meer groen gaat dit tegen. 

Operatie Steenbreek 

Het NK Tegelwippen komt voort uit Operatie Steenbreek. Operatie Steenbreek is een landelijk initiatief voor het vergroenen van tuinen. Gemeente Alphen aan den Rijn is aangesloten bij Operatie Steenbreek. We organiseren vergroeningsacties en verstrekken ook subsidies voor het vergroenen van uw tuin. 

Hoe het werkt

Ga zelf aan de slag met de tegels in uw tuin! Haal een tegel uit uw tuin en zet er iets groens voor in de plaats. Maak een voor én na foto en meld zelf uw aantal tegels aan bij het NK Tegelwippen 
Zorg ervoor dat de tegels die u wipt, van uzelf zijn. In de openbare ruimte mogen tegels niet zomaar gewipt worden.

Geen tuin, maar toch meedoen

Stuur een e-mail met uw naam en adres, uw idee en als het kan een paar foto's. De adviseurs nemen contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.