Ria Langeveld ontvangt lintje

Ria Langeveld, woonachtig in Alphen aan den Rijn, is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zij ontving haar lintje op 3 april uit handen van burgemeester Liesbeth Spies.

Mevrouw Langeveld is sinds 1980 vrijwillig actief voor de Hervormde Vrouwen Dienst van de Hervormde Gemeente Alphen aan den Rijn. Zij legt diverse huisbezoeken af in de wijk bestaande uit een zestal straten. Onder andere bij mensen die ziek zijn, bij de geboorte van een kind en bij huwelijken. Zij houdt zo namens de Adventskerk contact met de kerkelijke gemeenteleden.

Daarnaast is zij vanaf 1995 vrijwillig actief voor de Historische Vereniging Alphen aan den Rijn waar zij deel uitmaakt van het bestuur. Naast haar taken als bestuurslid is zij lid van de redactiecommissie. Hier is zij de verbindende schakel met de groep vrijwilligers die de fotocollectie beheert. Erg waardevol zijn de inspanningen die zij doet om een goede band op te bouwen met het gemeentearchief waardoor uitwisseling van informatie- in illustratiemateriaal tussen beide vanzelfsprekend is. Verder helpt zij bij het inrichten van exposities, is zij vraagbaak voor verschillende externe partijen, treedt zij op als gastvrouw in de erfgoedwinkel en helpt zij bij de planning van de stadsgidsen voor de tweewekelijkse stadswandelingen.