Bezoeken aan huisnummer 22

Ook dit jaar gaan we op bezoek bij onze inwoners. Vanwege het jaar 2022 bezoeken we nu zoveel mogelijk inwoners die op huisnummer 22 wonen.

Onze gebiedsadviseurs leggen de bezoeken dit jaar af in samenwerking met wijkprofessionals bijvoorbeeld van Participe, Kwadraad of Alphen Vitaal of een wijkagent. Op 15 augustus is onze burgemeester mee gegaan voor de gesprekken met inwoners.

Waarom wij op bezoek komen

Wij zijn benieuwd hoe het met onze inwoners gaat én benieuwd naar hun ervaringen in de straat of buurt. Twee vragen die wij hen stellen: “Waar ligt de grootste kans in uw buurt?” en “Waar ligt de grootste zorg voor uw buurt?”. 

Waardevolle gesprekken over de buurt

Al een paar jaar is het onze gewoonte om inwoners met het huisnummer gelijk aan het jaartal uit te nodigen voor de nieuwjaarsreceptie. Helaas hebben wij door de coronacrisis nu voor het tweede jaar op rij geen nieuwjaarsreceptie kunnen houden. Om toch met inwoners in contact te komen bezochten wij in 2021 zoveel mogelijk inwoners van huisnummer 21. 

De gesprekken met de inwoners waren toen heel waardevol. Zo waren veel mensen blij een keer rechtstreeks contact te hebben met iemand van de gemeente. Ze gaven aan de aandacht te waarderen. Soms konden de gebiedsadviseurs een inwoner direct de weg wijzen naar de juiste persoon of instantie, en helpen aan de juiste contactgegevens. Een enkele keer was er onvrede over iets van de gemeente en bracht een vervolggesprek daarvoor de oplossing.

Liesbeth huisnummer 22 600