Cultuurfestival: kom meegenieten

Op zaterdag 27 augustus opent het culturele seizoen met een openingsfestival. Iedereen (jong en oud) kan op het Rijnplein genieten van gratis workshops, optredens en kramen met cultureel aanbod. Dit jaar vieren we de culturele opening samen met het ‘Flierefluiterfestival’, het jaarlijks terugkerend straatmuzikantenfestival op locaties door het centrum.

Programma 

Op het Rijnplein is tussen 11.00 en 18.00 uur:  

  • Het Cultuurpodium 
  • De Workshopproeftuin 
  • Het eenmanspodium 'op de zeepkist'  
  • Kramen met cultureel aanbod 

Wethouder Anouk Noordermeer van Kunst en Cultuur zal om 15.30 uur het nieuwe seizoen officieel inluiden. Ook zal zij het winnende bruggedicht onthullen. Tot begin juni konden amateur- en professionele dichters een gedicht insturen en kans maken op een plaatsing aan de onderzijde van de Alphense brug.  

Voor iedereen 

Kunst en cultuur zijn een essentieel onderdeel van onze samenleving.  Door te leren, maken, beleven, inspireren  en vermaken. Daarom zet Gemeente Alphen aan den Rijn in op de deelname en kansen voor iedereen, in beeldende kunst, cultureel erfgoed, film, letteren, musea, muziek of podiumkunsten. KHABBAZ, het cultuurplatform van Gemeente Alphen aan den Rijn, organiseert het cultuurfestival samen met culturele organisaties uit de hele gemeente.