Ga mee op reis in de Rijnhaven

Op 25 augustus opent om 13.00 uur bij het Alphense winkelcentrum de Baronie een mobiel reisbureau, met maar één reis in de aanbieding. Een reis naar een eigenzinnige plek met een rauw randje, middenin de Randstad: Rijnhaven.

Reisbureau Rijnhaven daagt bewoners en gebruikers van het gebied uit om op reis te gaan in hun eigen omgeving. Reizigers kijken door een andere bril naar hun eigen woon- of werkomgeving. Het reisprogramma is om samen op zoek te gaan naar de wonderen van de wijk. Loop gerust even langs. Het project Thuis in Rijnhaven is ontwikkeld en wordt bemand door ontwerpbureau De Reuringdienst in opdracht van Gemeente Alphen aan den Rijn en Cultuurplatform KHABBAZ. De opgehaalde 'wijkwonderen' vertalen zij in een vervolgtraject in een blijvend kunstwerk in Rijnhaven. Dat kunstwerk hoeft niet perse een object te zijn, maar kan van alles zijn. Het belangrijkste is dat het kunstwerk ervoor zorgt dat de bewoners en ondernemers zich verbonden voelen én het geeft het eigen verhaal van deze nieuwe buurt weer.

Het reisbureau staat steeds op verschillende locaties in Rijnhaven. Houdt u de aankondiging hierover in de gaten op social media? De opening is bij winkelcentrum De Baronie op 25 augustus om 13.00 uur. Plan uw reis, kom langs en vertel ook uw verhaal!