Mobiel Reisbureau Rijnhaven geopend!

Donderdag 25 augustus opende wethouder Anouk Noordermeer het mobiele reisbureau Rijnhaven bij winkelcentrum de Baronie. Het ontwerperscollectief De Reuringdienst gaat de komende maand voor een kunstproject samen met de omgeving op zoek naar de 7 wijkwonderen van het Rijnhavengebied. Het mobiele reisbureau is de plek voor bewoners en ondernemers om elkaar te ontmoeten en verhalen uit te wisselen en staat de komende maand op verschillende locaties in het Rijnhavengebied. De opgehaalde verhalen worden uiteindelijk vertaald naar een blijvend kunstwerk.

Rijnhaven is een bijzonder gebied

Rijnhaven is een gebied in wording. In Rijnhaven zijn bedrijven. En op De Werf  in Rijnhaven krijgen creatieve en innovatieve ondernemers de ruimte om hun design en producten te maken. Maar er wordt ook volop gebouwd. De eerste bewoners zijn inmiddels gearriveerd in woningen die op de plek staan waar eerder bedrijven stonden. In zo’n nieuwe, veranderende wijk moeten bewoners en ondernemers vaak aan elkaar wennen.  

Wethouder Anouk Noordermeer: ”Het doel van dit participatieve project is om verhalen over de wijk op te halen en met elkaar de verbinding op te zoeken. Wat betekent Rijnhaven voor u? Wat maakt Rijnhaven aantrekkelijk? Wat mag u niet missen in Rijnhaven?” Aan de hand van de resultaten komt na een tweede verdiepingsslag met de omgeving een blijvend kunstwerk tot stand.  Daarbij benadrukt de wethouder nog: “ Wat het wordt is voor ons allemaal nog een verrassing. Dit kunstwerk kan van alles worden”.  

De wethouder roept op om vooral mee te reizen de komende maand. Kom langs en deel uw verhaal bij de reisleiders van het reisbureau. De locaties vindt u elke week op social media van de gemeente en KHABBAZ.  

Voor meer informatie zie: https://khabbaz.nl/reuringinrijnhaven  

IMG_2758 600