Erepenning voor Ferd Schelleman

Ferd Schelleman, medeoprichter van Energiek Alphen, heeft op 31 augustus de erepenning uit handen van burgemeester Liesbeth Spies ontvangen. 

De erepenning is een onderscheiding bedoeld voor personen of organisaties die bijzondere inspanningen hebben verricht voor de Alphense gemeenschap.  
 
De heer Schelleman ontvangt een erepenning omdat hij vooruitlopend op de menigte aan het verduurzamen is geslagen. Voordat de hele energiecrisis begon en nog voordat verduurzamen en zonnepanelen in het algemeen op de agenda stonden, heeft hij in 2014 een goed lopende organisatie mede-opgericht, namelijk Energiek Alphen. Toen de energiecrisis een feit was, kon Energiek Alphen daar direct op inspringen en hebben zij in de afgelopen twee jaren honderden inwoners van gemeente Alphen aan den Rijn direct van advies kunnen voorzien. Vanuit zijn intrinsieke motivatie wil de heer Schelleman het verschil maken en zijn kennis delen met de inwoners van Alphen. Dit is onderscheidend omdat dit niet vanuit een businessmodel is ontstaan, maar recht vanuit zijn hart met de intentie om Alphen aan den Rijn duurzamer te maken en zoveel mogelijk inwoners te helpen en daarvan mee te laten profiteren. Hij doet dit vanuit visie en gaat op inwoners niveau met uitvoerbare plannen aan de slag.  
 
Na bijna 10 jaar stopt Ferd Schelleman als voorzitter van Energiek Alphen. Energiek Alphen is een begrip geworden in Alphen aan den Rijn, onder andere door de tomeloze inzet van de heer Schelleman als voorzitter.