Vervanging verkeersregelinstallatie

De verkeersregelinstallatie op de Alphense kruising Burgemeester Bruins Slotsingel – Zonneweg – Diepenbrockweg is aan vervanging toe. Op maandag 7 augustus starten de werkzaamheden. Het kruispunt is naar verwachting op vrijdag 18 augustus weer volledig te gebruiken.

kruispunt600Verbeteringen

De werkzaamheden bestaan uit het vervangen van de verkeerslichten, de apparatuur die de verkeerslichten aanstuurt, de masten en een deel van de lussen in het wegdek. Voor fietsers worden extra detectielussen aangelegd en wachttijdvoorspellers geplaatst. De voetgangersoversteken worden voorzien van rateltikkers. Voor het autoverkeer op de Burgemeester Bruins Slotsingel worden zogenoemde zweepmasten geplaatst waaraan verkeerslichten boven de weg komen te hangen. Ook de afstelling van de verkeerslichten wijzigt licht. 

Verkeersmaatregelen

Tijdens de werkzaamheden is de verkeersregelinstallatie buiten werking en is het kruispunt alleen te gebruiken door rechtdoorgaand autoverkeer op de Burgemeester Bruins Slotsingel. Ter hoogte van het kruispunt zijn de Zonneweg en de Diepenbrockweg afgesloten voor het verkeer. Ook fietsers en voetgangers kunnen daar de Burgemeester Bruins Slotsingel niet oversteken. Er worden omleidingsroutes ingesteld. Woningen en winkels/bedrijven blijven daardoor bereikbaar. 
Door alle activiteiten op het kruispunt ontstaat enige hinder voor het verkeer. Die hinder is helaas niet te voorkomen, maar we proberen die zo veel mogelijk te beperken.
Overigens wordt er deze week al begonnen met voorbereidende werkzaamheden, maar die werkzaamheden hebben geen invloed op de bereikbaarheid.