Brief van burgemeester Spies

Naar aanleiding van de aangescherpte coronamaatregelen, heeft burgemeester Spies een brief geschreven aan alle inwoners van gemeente Alphen aan den Rijn.

Beste inwoners,

Wat baal ik hiervan! En met mij heel veel mensen. Weer meer beperkingen, een harde klap voor veel ondernemers en verenigingen, en elkaar wéér minder zien. Zeker met de feestdagen voor de deur een boodschap die we niet wilden horen.

Maar ook in Alphen aan den Rijn is de situatie zorgelijk: het aantal coronabesmettingen is hoog en de ziekenhuisopnames lopen op. We willen allemaal in het ziekenhuis en bij de huisarts terecht kunnen als dat nodig is. Door het hoge aantal besmettingen moeten mensen in afwachting van operaties en onderzoeken wéér afgebeld worden. En dat doet pijn. We moeten absoluut voorkomen dat de situatie nog erger wordt.

Wat we ook van de maatregelen vinden, laten we de verschillen niet uitvergroten, maar samen de schouders eronder zetten.  En daarom doe ik opnieuw een dringend beroep op u allemaal. Iedereens bijdrage aan het naleven van de maatregelen is belangrijk om het virus weer onder controle te krijgen. Door afstand te houden, zoveel mogelijk thuis te werken, het mondkapje te dragen in het openbaar en vaak uw handen te wassen, maakt u het verschil. Neem daarbij vooral geen risico: bij klachten – hoe mild ook – blijf thuis en laat u testen!

De nieuwe maatregelen treffen ook verenigingen en ondernemers weer hard. Denk daarom aan uw lokale ondernemers bij het kopen van uw Sinterklaas- of kerstcadeaus. Of in plaats van een avondje uit, bestel eens een lekkere maaltijd bij een restaurant in de buurt. En blijf uw vereniging steunen de komende tijd, ook al is het nu even niet mogelijk om in de avonduren samen te komen om bijvoorbeeld te sporten of muziek te maken. 

We hebben dit eerder met elkaar gedaan. Het afgelopen anderhalf jaar heb ik gezien hoe veerkrachtig onze samenleving is, en ik weet zeker dat we het nu opnieuw kunnen. Laten we weer, net als in het begin van de coronacrisis, elkaar helpen en op elkaar letten. Samen staan we sterk.

Tot slot wil ik u bedanken. Voor het houden van afstand, voor het opvolgen van de maatregelen, voor het lokaal kopen en het steunen van verenigingen. Laten we er ondanks alles deze feestmaand met elkaar het beste van maken. 

Hartelijke groet,

Liesbeth Spies
Burgemeester van Alphen aan den Rijn 

Spies 400px